Generelt anbefales det at bruge mildere rengøringmidler til den daglige rengøring af køkkenlåger, gerne bare en hårdt opvredet klud med varmt vand. Rengøringsmidler som sulfo og sæbespåner har det med at lægge en svag hinde af fedt, som giver en uklar og fedtet overflade. Men det kan selvfølge være nødvendigt at give overfladen en ordentlig omgang en gang i mellem.

Det gælder for alle køkkenlåger at rengøringsmidler med slibemidler ikke må anvendes overhovedet. Ligeledes må der aldrig anvendes en grov skuresvamp, da denne ligesom slibemidlet vil ødelægge lågens overflade.

Den mere grundige rengøring af køkkenlågerne afhænger selvfølgelig af hvad hvilket materiale lågerne er lavet af:

Malede låger: Her anvendes sæbespåner eller lignende for at klare pletter og snavs ,som almindeligt vand ikke kan fjerne. Tør eventuelt efter med en ren klud med varmt vand for at fjerne eventuelle fedtrester på lågen. Undgå ammoniakholdige rengøringsmidler, idet disse risikerer at gulne lågen. Hvis uheldet er ude og lågen bliver skrammet eller ridset, kan man købe en såkaldt reparationslak der hvor køkkenet er købt. Hvis det ikke er nok, er den eneste løsning at sende lågen til sprøjtelakering for at sikre sig det bedste resultat.

Melamin låger: Er en forholdsvis slidstærk overflade, så alle almindelige rengøringsmidler såsom sulfo og flydende brun sæbe kan anvendes i rengøringen. Hvis disse midler ikke er tilstrækkelige kan man prøve med koncentreret brun sæbe eller klorin. Selvom der her er tale om en meget stærk overflade, kan ridser og skrammer forekomme. Desværre er der ikke umiddelbart noget at gøre for at udbedre skaderne. Man kan dog prøve med noget hvid voks. Men ellers er der ikke andet at gøre end at leve med lågen som den er.

Folie Låger: Alle almindelige rengøringsmidler kan anvendes. Lågen er som melamin slidstærk og let at rengøre.Dog skal man være opmærksom på at farvede pletter bør fjernes med det samme, da de efterfølgende vil være svære at fjerne helt. Man kan eventuelt prøve at skrubbe med en børste påført en opløsning af brun sæbe. Der gælder for folielåger de samme begrænsede reparationsmuligheder som ved melaminlågerne.

Laminat låger: Den stærkeste af kunstof-overfladerne, og kan derfor tåle en skrappere kur mod pletter der er svære at få af, f.eks i form af rensebenzin eller Acetone. Husk at anvende rene klude, så pletterne ikke trækkes med rundt på lågen. Tør efter med en ren tør klud. Der sluttes af med at tilføre lågen en mild sæbespåneopløsning med efterfølgende polering med en tør klud. På den måde sikrer man sig en hinde på laminatlågen, så fedtede fingre ikke ses. Da de fleste laminatlåger er påmonteret en trækant, er det særligt vigtigt at undgå at rensebenzinen kommer i berøring med denne. Den grundige rengøring foretages derudover, som de andre kunstoflåger, med almindelige rengøringsmidler såsom sulfo eller brun sæbe. Flere køkkenforhandlere udbyder desuden en special laminatrens, som er særlig velegnet til at rengøre og beskytte laminatlåger. Hvis uheldet er ude og lågen får en ridse, er det muligt at købe noget reparationsmasse til laminat, som kan fås i netop den laminatfarve som lågen har.

Lakerede trælåger: Som de malede låger anvendes kun mildere rengøringsmidler såsom sæbespåner eller lignende. Slutteligt tørres efter med en ren tør klud eventuelt opvredet i varmt vand. Da lågen er lakeret, kræver den ingen efterhandling. Med tiden vil lågerne blive ridset hist og pist. Disse kan repareres med trævoks – dog ikke altid med lige godt resultat. Det skyldes at en lakeret låge vil have en meget ensartet overflade, som gør det svært at skjule eventuelle reparationer. Hvis der er tale om alvorlige skader på lågen, vil det være en god ide at lade en professionel reparere og omlakere den.

Oliebehandlede trælåger: Som udgangspunkt må der ikke anvendes affedtende rengøringsmidler såsom sulfo. Porene i den olierede overflade er netop fyldt op med fedtstof for at beskytte mod fugt og snavs, så brug af affedtende midler vil svække lågens modstandsdygtighed og øge behovet for efterbehandling. Den sikreste måde at rengøre lågen på er ved at bruge en hårdt opvredet klud. Lågen skal efter behov behandles med olie. Dette gøres ved at påføre lågen et tyndt lag olie med en ren klud. Den overskydende olie tørres af, ellers vil olien hærde op på overfladen og efterlade en spættet overflade med blanke pletter som nærmest ligner lak.

Hvis er det bliver nødvendigt at reparere på lågen, er det vigtigt at skelne mellem finerede og massive låger. Normalt kan man slibe ridser væk på træ, men da de finerede låger kun består af et tyndt lag træ, er det selvfølgelig begrænset hvor meget der kan slibes i overfladen. Hvis der er tale om en massiv trælåge, kan man også prøve at hælde lidt vand i hakket, for på den måde at få træet til at rejse sig igen. Endelig kan man ved både de finerede og massiv låger skjule ridser og hak med trævoks med et udmærket resultat til følge. Til forskel fra de lakerede låger er en olieret låge ikke så perfekt i overfladen, hvilket gør at voksen falder mere ind i helheden.

Sæbebehandlede trælåger: Generelt gælder der de samme begrænsninger som ved en olieret låge. Lågen kan både rengøres i en mild sæbespåneopløsning eller med brun sæbe, hvis en hårdt opvredet klud ikke er nok. Lågen efterbehandles med sæbespåner eller speciel plejesæbe som kan købes der hvor køkkenet er købt. Reparationer udføres på samme måde som den olierede låge.