Bagsiden af et samtalekøkken
Værdsætter du mad og drikke? Så er du ikke alene. Køkkenet er et populært rum i de fleste hjem, og mange køkkener er designet til at være et samlingssted for familie og venner. I et samtalekøkken er der plads til kreativ madlavning, mens der snakkes med siddende gæster. Det skaber en hyggelig og social stemning, som måske også tillader, at de voksne får en øl eller et glas rødvin inden maden kommer på bordet. Det er en situation, mange danskere sikkert kan nikke genkendende til: Hygge kombineret med alkohol. Og vi danskere er jo kendte for vores hygge.
Tænk over det
Desværre kan det for nogle være en uheldig glidebane, at øl eller vin automatisk hældes i glassene, når der skal hygges. Ikke bare i forbindelse med madlavning, men også når vi mødes i andre sammenhænge. På et tidspunkt bliver det måske så almindeligt, at du får lyst til lidt rødvin på en hverdagsaften. Du har haft en lang arbejdsdag, og desuden passer vin jo udmærket sammen med frikadellerne og den brune sovs. Heldigvis kan du få hjælp, hvis du føler, du er i fare for at værdsætte alkohol lidt for meget. Gå online og søg på AlcoAct.
Hygge og kunsten at lave god mad
Lækker mad i selskab med familie og venner er jo heldigvis hyggeligt i sig selv, så drikkevarerne behøver slet ikke fylde så meget. Bare det at kokkerere sammen og dele erfaringer vil være nok til at skabe en afslappet og venskabelig atmosfære. Når du står der ved køkkenbordet og forbereder grøntsagerne til at komme i gryden, mens du konverserer, kan du ofte lade tankerne flyde frit og lade eventuelle arbejdsirritationer glide i baggrunden. Resultatet af madlavningen skal jo heller ikke matche det, der serveres på en trestjernet restaurant for at smage godt. Tit smager maden meget bedre, når det er tilberedt med et godt humør.
Seneste kommentarer